Werken bij

Jouw collega's

Jolanda, Medewerker Salarisadministratie

Jolanda

“Je mag meedenken over veranderingen binnen de organisatie en er wordt geluisterd naar je ideeën”

“Een kantoorbaan van 9 tot 5? Dat leek me echt ontzettend saai! Maar mijn werk als medewerker Salarisadministratie is allesbehalve dat. Ik begon als pedagogisch medewerker en maakte vanwege gezondheidsproblemen de switch naar de Salarisadministratie op het Servicebureau in Boxmeer. Tussendoor heb ik ook nog als administratief medewerker gewerkt. Mijn huidige functie is totaal iets anders dan het werk in de opvang, maar nog steeds net zo fijn. Ook omdat Spring een keileuke organisatie is om voor te werken. Ik heb Spring al vanuit verschillende functies en perspectieven meegemaakt. Wat ik overal in de organisatie merk, is dat iedereen het echt voor de kinderen doet. De organisatie is heel laagdrempelig en open. Ik mag echt meedenken over veranderingen binnen de organisatie en er wordt geluisterd naar mijn ideeën. Zo heb ik er bijvoorbeeld in samenwerking met de manager HR voor gezorgd dat we een betere reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer hebben ingevoerd. Mijn collega en ik hebben ook veel structuur aangebracht in de werkzaamheden en controles rondom de salarisadministratie. Dat maakt me trots!”

Hoe ziet jouw functie eruit?
“Aan de ene kant is mijn werk heel gestructureerd, er zit veel routine in. De salarissen moeten natuurlijk elke maand weer worden uitbetaald en de declaraties moeten elke maand worden gecontroleerd, wel 500 per maand! Maar er zit ook heel veel variatie in het werk. Ik schakel met veel verschillende medewerkers: de afdeling HR, pedagogisch medewerkers, managers… Zij hebben allemaal verschillende vragen. Van salarissen tot declaraties en van verlofuren tot reiskosten. Door mijn ervaring als pedagogisch medewerker weet ik ook hoe het is om aan de andere kant te staan met een vraag over je salaris. Ik wil iedereen zo snel en zo goed mogelijk helpen en eventuele zorgen wegnemen. Wanneer iemand tegen mij zegt: ‘Wat fijn dat je me zo goed geholpen hebt’, haal ik daar echt voldoening uit.”

 “Wanneer iemand tegen mij zegt: ‘Wat fijn dat je me zo goed geholpen hebt’, haal ik daar echt voldoening uit”

Wat is de grootste uitdaging binnen je werk?
“Het overzicht bewaren. De maatschappij is altijd in beweging en Spring beweegt daarin mee. Functies, cao’s, pensioenregeling en wetten veranderen van tijd tot tijd en het is heel belangrijk om al die wijzigingen bij te houden en goed te anticiperen op al die veranderingen. Goed kunnen plannen, goed kunnen samenwerken en affiniteit hebben met cijfers zijn ook drie eigenschappen die belangrijk zijn binnen deze functie. Je moet een bepaald inzicht kunnen ontwikkelen voor de systemen waar we mee werken. Tot slot is het belangrijk dat je flexibel bent. Sommige periodes zijn drukker dan andere en daar moet je tegen kunnen. Daar staat tegenover dat Spring een erg flexibele werkgever is die wil investeren in mijn ontwikkeling. Toen we overgingen naar een nieuw systeem voor de salarisadministratie hebben mijn collega en ik veel nieuwe cursussen mogen volgen om dit helemaal onder de knie te krijgen. We mochten ook echt meedenken over de inrichting van dit nieuwe systeem. Dat vond ik heel fijn!”