Werken bij

Jouw collega's

Kormanut, Pedagogisch medewerker

Kormanut

“Werken in de kinderopvang is zeker niet alleen voor vrouwen weggelegd!”

“Wat ik zo leuk vind aan het werken met kinderen? Ze zijn altijd eerlijk. Als ze iets niet leuk vinden, is het niet leuk en dan laten ze dat ook duidelijk merken. In dit soort situaties vind ik het leuk om mijn enthousiasme aan ze over te dragen. Als ik ze heb kunnen overhalen om toch mee te doen met een activiteit en ze het stiekem toch wel erg leuk vinden, is mijn dag geslaagd.”

Wat heb je echt nodig om een goede pedagogisch medewerker te zijn?
“Spontaniteit, zorgzaamheid en openheid zijn drie belangrijke aspecten. Je moet goed kunnen inspelen op veranderingen, want het ene moment is een kindje boos en het andere moment weer vrolijk. Creativiteit vind ik ook belangrijk. Op school leren ze, maar hier komen ze om lekker te spelen en leuke dingen te doen. Ik heb zelf een grafische achtergrond en ben een tijdje dansleraar geweest. Die ervaring en creativiteit kan ik hier ook zeker toepassen. Zo heb ik samen met de kinderen een musical en een dansvideo gemaakt. Dit vonden niet alleen de kinderen erg leuk, maar ik kreeg hier ook heel goede feedback over van de ouders. Daar ben ik dan toch wel een beetje trots op! Het mooie aan het werken bij Spring vind ik ook dat ik echt de vrijheid krijg om dit soort activiteiten op te zetten. Hier kan ik mijn creativiteit zeker kwijt.”

“Ik vind het leuk om mijn enthousiasme aan de kinderen over te dragen”

Werken in de kinderopvang, dat is toch echt iets voor vrouwen?
“Het is zeker niet alleen voor vrouwen weggelegd. Ik doe het al jaren met heel veel plezier! Ik denk dat mannen een verschil kunnen maken op een groep, omdat er dan meer balans is tussen mannen en vrouwen. Op die manier kunnen we elkaar goed aanvullen. Mannen bekijken bepaalde dingen toch vanuit een andere invalshoek. Dat is niet alleen fijn voor de jongens, maar ook voor de meiden. Ik merk ook dat sommige jongens misschien toch iets meer open zijn bij mij dan bij mijn vrouwelijke collega’s. Qua spel en activiteiten hebben we ook een andere kijk op dingen. Wanneer de jongens aangeven iets met voetballen of gamen te willen doen, heb ik daar vaak meer affiniteit mee. Juist die combinatie van mannen en vrouwen op de vloer werkt in mijn ogen heel erg goed. Als jij als man zijnde feeling hebt om met mensen te werken en het leuk vindt om bijvoorbeeld creatief of sportief bezig te zijn, zou ik het werken in de kinderopvang absoluut aanraden!”