Werken bij

Jouw collega's

Sultan, Pedagogisch medewerker

Sultan

“Voor mij voelt het niet alsof ik naar mijn werk ga, want dit is wat ik het liefste doe”

“Ik ben van jongs af aan al gek op kinderen, dat heeft altijd al in mij gezeten. Ik heb veel op mijn zusje, buurmeisje en buurjongetje gepast en had daar altijd veel plezier in. Mijn zusje ging vroeger naar de kinderopvang van Spring bij ons om de hoek. Wanneer ik daar met mijn moeder langsreed om mijn zusje af te zetten, zei ik altijd: ‘Daar wil ik later ook werken.’ En dat is me gelukt! Ik was dan ook ontzettend blij toen mij een vast contract werd aangeboden. Ik heb een tijdje iemand vervangen die met zwangerschapsverlof was. Toen ik bij mijn manager op kantoor binnenliep om iets te vragen, bood ze mij totaal onverwachts een contract aan. Dat was voor mij een heel emotioneel moment, want hier heb ik al jaren van gedroomd.”

Wat is voor jou nu echt zo’n moment waardoor je zegt: ‘hier doe ik het voor’?
“Bij ons op de groep zit een meisje van Turkse afkomst. Ze spreekt de Nederlandse taal nog niet en is daardoor heel stil. Ze bleef je alleen maar aankijken. Ik ben zelf ook van Turkse afkomst en kon met haar in haar eigen taal hele lange gespreken voeren, maar in het Nederlands blokkeerde ze. Wanneer we ’s ochtends met z’n allen in de kring zitten, noemen we een voor een de namen op van elk kind waarna zij moeten antwoorden met ‘ik ben hier’. Ook dat was voor haar heel eng. Daarom ben ik met haar gaan oefenen om Turkse aan Nederlandse woorden te koppelen. Het is daarbij heel belangrijk dat ik me verplaats in haar en ervoor zorg dat ze zich op haar gemak voelt. Het oefenen ging stapje voor stapje steeds iets beter en ik merkte dat ik haar vertrouwen begon te winnen. Ze voelde zich steeds iets veiliger en zelfverzekerder. Toen ze laatst opeens voor het eerst ‘ik ben hier’ zei in de kring voelde ik me zo ontzettend trots!”

“Ik voel me gehoord wanneer ik mijn mening geef en heb een heel leuk en gezellig team”

Hoe zie jij Spring als werkgever?
“Voor mij is Spring meer dan alleen een werkgever. Spring is een organisatie die echt wil bijdragen aan je ontwikkeling door cursussen en opleidingen aan te bieden. Ik heb zelf vier VVE-cursussen (voor- en vroegschoolse educatie) gevolgd en ben heel blij dat ik die mogelijkheid heb gekregen. Ik voel me echt thuis bij Spring. Ik voel me gehoord wanneer ik mijn mening geef en heb een heel leuk en gezellig team. We kunnen het over alles hebben en steunen elkaar zowel op het gebied van werk als privé. Voor mij voelt het niet alsof ik naar mijn werk ga, want dit is wat ik het liefste doe.”