Werken bij

Jouw collega's

Tineke, Pedagogisch medewerker

Tineke

“Bij Spring krijg ik de mogelijkheid om te ontdekken wat ik leuk vind”

“Op onze locatie hebben we medewerkers die zich specifiek met baby’s bezighouden en medewerkers die zich met peuters bezighouden. Ik zorg voor de baby’s. Dat betekent natuurlijk veel fruithapjes klaarmaken, knuffelen en luiers verschonen, maar ook veel meer dan dat. Zo ben ik mentor van de kinderen die ik het meest zie. Ik volg hun ontwikkeling en bespreek die met de ouders. Ik fungeer als aanspreekpunt, dus ouders kunnen als eerste bij mij terecht met vragen. Ik ondersteun de ouders ook bij de opvoeding. Ieder kind en iedere ouder is weer anders en daar probeer ik zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zo is er bijvoorbeeld een kindje bij ons op de groep dat elke dag fysiotherapeutische oefeningen moet doen. Dat is iets waar ik graag bij help, zodat het kindje zich optimaal kan ontwikkelen.”

Waar haal jij voldoening uit?
“Waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe, zijn natuurlijk die vrolijke, lachende gezichtjes. De één-op-éénmomenten met de kleintjes zijn het mooist. Even lekker knuffelen, een simpel balspelletje doen of een boekje voorlezen. Naarmate ze ouder worden, bouw ik echt een band me ze op. Het is zo mooi om te zien dat ze je na verloop van tijd gaan herkennen. Het is ook belangrijk om een vertrouwensband met de ouders op te bouwen. Bij de een gaat dat heel makkelijk, bij de ander moet ik daar wat meer mijn best voor doen. Maar dat maakt het werk juist zo uitdagend.
In zit ook in de werkgroep Pedagogisch beleid. In deze groep komen medewerkers met verschillende achtergronden samen om na te denken over hoe we wetgeving en beleid het best kunnen vertalen naar de praktijk. Als pedagogisch medewerker kan ik mijn mening geven over wat haalbaar is en wat niet. Ik vind het erg interessant om te horen hoe bepaalde dingen op andere locaties worden aangepakt. Deze inspiratie kan ik dan weer meenemen naar onze eigen locatie.”

“Juist die afwisseling zorgt ervoor dat ik dit nog jaren wil blijven doen”

Wat geeft jou werkplezier?
“Bij Spring krijg ik de mogelijkheid om te ontdekken wat ik leuk vind. Zo maakte ik eerder een zijsprongetje naar een managementondersteunende functie. Maar toen kwam ik erachter dat ik het werken met de kinderen toch leuker vind. Fijn dat ik dat heb kunnen ontdekken. Naast het werk als pedagogisch medewerker en mijn werkzaamheden voor de werkgroep maak ik ook de roosters voor ons team. Iets totaal anders dan het werken met de kleintjes. Juist die afwisseling zorgt ervoor dat ik dit nog jaren wil blijven doen. Ik haal er zo veel voldoening uit dat ik elke dag met veel plezier weer kom werken.”