Werken bij

Jouw collega's

Annika, Pedagogisch medewerker

Annika

De afwisseling maakt mijn werk zo leuk

“Binnen mijn functie is echt geen enkele dag hetzelfde. Ik werk bij een grote locatie van Spring. Hier zijn vijf groepen dagopvang, een peutergroep en twee bso-groepen gevestigd. Ik word ingezet op alle groepen, dus ik werk met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Het gebeurt regelmatig dat ik in de ochtend een baby de fles geef en in de middag met de oudere kinderen ga voetballen op het schoolplein. Dat maakt mijn werk juist zo leuk!”

Hoe ben je in deze functie gerold?
“Ik begon in 2018 als medewerker Flexpool. Dat heb ik een klein jaartje gedaan. Die flexibiliteit vond ik heel leuk en uitdagend. Je leert veel verschillende mensen kennen in een korte tijd. Ik heb binnen vijf maanden misschien wel op vijftien verschillende locaties gewerkt, zo ook bij Pardoes. De grootte van deze locatie en de variatie in het werk spraken mij erg aan. Dus toen er een vacature vrijkwam, heb ik mijn kans gegrepen. De flexibiliteit die ik als medewerker Flexpool nodig had, komt bij Pardoes ook nog steeds goed van pas door de verschillende leeftijdsgroepen.”

“Geen dag is hetzelfde; het gebeurt regelmatig dat ik in de ochtend een baby de fles geef en in de middag met de oudere kinderen ga voetballen op het schoolplein”


Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Ik vind het zo mooi dat ouders iedere ochtend hun kleine spruiten komen brengen en dat ik voor ze mag zorgen. Ik wil ze helpen om zich vrij te voelen en om te durven zijn wie ze willen zijn. Ik voel me dan ook trots wanneer de kinderen met een vrolijk gevoel naar huis gaan. Het meemaken van hun ontwikkeling vind ik geweldig. Toen ik nog in de Flexpool werkte, heb ik een maandje een zieke collega vervangen op Pardoes. Een meisje dat toen nog een kleine baby was, is nu alweer anderhalf en begint net te praten. Af en toe roept ze: ‘Anka! Anka!’ Het is zo leuk om aan die kleine dingen te merken dat ze je na verloop van tijd echt gaan herkennen en weten wie je bent. Daarnaast heb ik ook ontzettend fijne collega’s met stuk voor stuk een groot zorghart. Spring is een grote organisatie, maar desondanks zijn de communicatielijnen erg kort. Dat werkt voor mij heel fijn.”

Welke eigenschappen heb je nodig als pedagogisch medewerker?
“Naast flexibiliteit en een zorgzaam hart moet je ook goed kunnen observeren. Je moet bepaalde situaties kunnen herkennen en hier ook naar durven handelen. Denk je bijvoorbeeld dat een kind speciale aandacht nodig heeft of wellicht een achterstand heeft in de ontwikkeling? Dan is het belangrijk dat je dit kunt herkennen en dit ook bespreekbaar durft te maken.”