Werken bij

Jouw collega's

Femke, Manager kindcentrum

Femke

“Een mensenmens zijn is heel belangrijk binnen deze functie”

“Hoe ik mijn functie zou omschrijven? Als de schakel tussen datgene wat Spring bedenkt en wat de medewerkers op de bso’s, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen moeten doen. Door veel te overleggen, regelen en schakelen met onze pedagogisch medewerkers zorg ik ervoor dat zij hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Aan de ene kant betekent dit dat ik veel bezig ben met praktische zaken. De ene dag denk ik mee met de inrichting van een locatie, de andere dag met het vormgeven van ons activiteitenprogramma in de zomervakantie. Maar aan de andere kant ben ik ook het eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon voor de pedagogisch medewerkers op zeven locaties. Ik ben dan ook zo veel mogelijk op die locaties te vinden. Het allerleukste daaraan: het is echt mensenwerk! Elke medewerker en elk kind is een eigen individu en dat vraagt om maatwerk en veel persoonlijk contact. Een mensenmens zijn is daarom heel belangrijk binnen deze functie.

Waar ben je het meest trots op in je carrière bij Spring?
“Hmm, toch wel dat ik de stap heb kunnen maken van pedagogisch medewerker naar manager. Ik ben al op mijn twintigste als pedagogisch medewerker begonnen bij een kinderdagverblijf en inmiddels werk ik alweer sinds 2008 als manager kindcentrum voor Spring. In dat jaar werd er een interne opleiding aangeboden om binnen anderhalf jaar manager te worden. Het is niet zo dat ik was uitgekeken op mijn werk als pedagogisch medewerker, want ik vond dat fantastisch om te doen. Maar ik was na een aantal jaren wel op zoek naar een nieuwe uitdaging.  Dus toen ik de kans kreeg, heb ik die gegrepen. Ik had een goede klik met mijn toenmalige manager en haar werk leek me erg interessant. En hoe leuk: inmiddels werken we samen als directe collega’s! Ik ben ook heel blij dat Spring me het vertrouwen heeft gegeven om in deze functie te stappen. Het is niet zo dat ik in het diepe werd gegooid. Ik kreeg echt de kans om het te proberen en had ook wel het gevoel dat ik fouten mocht maken. Op die manier heb ik me de functie helemaal eigen kunnen maken. Ik zit hier voorlopig helemaal goed!”

“Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn belangrijk voor zowel een pedagogisch medewerker als een manager kindcentrum”


Kun je die ervaring als pedagogisch medewerker goed toepassen als manager kindcentrum?
“Zeker! Want bij beide functies is het belangrijk dat je je goed kunt inleven in een ander. Of dat nu een kind is of een medewerker. Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn ook belangrijk voor zowel een pedagogisch medewerker als een manager kindcentrum. Ik vind het ook heel prettig dat ik weet hoe het er op een groep nu echt aan toegaat. Ik roep niet zomaar wat, maar kan me echt voorstellen hoe een bepaalde beslissing in de praktijk zou werken.”