Werken bij

Jouw collega's

Paul, Beleidsmedewerker Kwaliteit en pedagogiek

Paul

“Mijn baan is ontzettend dynamisch, want de kinderopvang staat nooit stil”

“De wereld van de kinderopvang heeft constant te maken met enorm veel ontwikkelingen en nieuwe regels. Het is mijn taak om hier beleid voor te ontwikkelen en om hier draagvlak voor te creëren binnen Spring. Mijn baan is ontzettend dynamisch, want de kinderopvang staat nooit stil. Dat maakt het ook zo uitdagend en leuk. Het ene moment ben ik bezig met vraagstukken rondom hygiëne en de week daarna duik ik in de nieuwe regels over het vervoeren van kinderen. Ik ben ook het aanspreekpunt wanneer medewerkers vragen hebben over ons beleid. Dat gaat van vragen over ons beleid wat betreft het dragen van sieraden tot vragen over hoe het zit met ons aanbod van vegetarische maaltijden voor de kinderen.”

Hoe ben je bij Spring terecht gekomen?
“Ik heb jarenlang voor de GGD gewerkt. Wat ik erg leuk vond, maar na een aantal jaren was het tijd voor iets nieuws. Toen ik -na een zijstapje als manager bij een orthodontistenpraktijk- weer op zoek ging naar een nieuwe baan, zocht ik echt naar een functie met maatschappelijke relevantie. Dat is hier zeker het geval. Spring is niet zomaar kinderopvang. Kinderen leren ontzettend veel van elkaar en van de pedagogisch medewerkers. Hier wordt de basis gelegd voor de rest van hun leven. Onderschat ook niet wat hun ouders aan kennis en ervaring opdoen in het contact met ons! Dat maakt me trots om voor Spring te werken. Wat leuk is aan mijn ervaring bij de GGD, is dat ik me kan verplaatsen in het werk en de positie van de GGD-inspecteur en soms nog wel eens een bekend gezicht voorbij zie komen. Wanneer onze managers vragen hebben naar aanleiding van een GGD-inspectie bij een van onze locaties, komen ze bij mij langs. Ik kan mijn ervaring bij de GGD hier ook goed gebruiken, zeker wanneer het gaat om gezondheids- en preventievraagstukken.”

“Spring is niet zomaar kinderopvang. Hier wordt de basis gelegd voor de rest van het leven”

Wat moet je echt goed kunnen als beleidsmedewerker?
“Je moet een verbinder zijn. Daarnaast moet je dingen goed kunnen uitleggen, sterk in je schoenen staan en overtuigingskracht hebben. Soms moet ik bijvoorbeeld echt mijn best doen om medewerkers enthousiast te krijgen voor nieuw beleid en om hier begrip voor te creëren. Zo hebben we sinds kort een systeem waarmee onder andere risico’s worden geïnventariseerd en incidenten worden gemeld, bijvoorbeeld wanneer een kind gevallen is. Het is aan mij om onze managers hier een training over te geven en om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Wanneer iemand wat minder gemotiveerd is om zo’n nieuwe werkwijze op te pakken, probeer ik diegene daarin mee te nemen. Vaak is dat een kwestie van uitleggen. Mijn deur staat dan ook altijd open om vragen te beantwoorden. Ik vind het erg fijn wanneer ik hoor dat een collega een bepaalde kwestie helemaal begrijpt en weer echt verder kan.”